fbpx

Skin Q

Fillers

Skin-Q-fillers-spierontspanners-rimpelbehandeling-huidverbetering-kliniek-lanaken-rekem

Fillers

De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Hyaluronzuur is één van de bouwstenen van het lichaam. Het komt voor in de huid, in het bindweefsel, in het zenuwweefsel en in het epitheelweefsel. Hyaluronzuur zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Het lichaam maakt van nature steeds nieuw hyaluronzuur aan, maar met het ouder worden neemt dit proces af, waardoor de huid minder gehydrateerd wordt en het volume afneemt. Hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels.

De behandeling met een hyaluronzuur-filler zorgt er voor dat het volumetekort aangevuld wordt door zijn hydrofiele werking, wat wil zeggen dat deze gel vocht aantrekt. Tevens wordt de huid hierdoor gehydrateerd en wordt de aanmaak van het natuurlijke collageen gestimuleerd. 

Er zijn verschillende fillers op de markt. Wij gebruiken enkel de hyaluronzuur-fillers van A-merken, deze zijn veilig, duurzaam en geeft natuurlijke resultaten. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen behandelingen met deze fillers uitgevoerd waardoor er een schat aan ervaring is opgedaan.

Welke gebieden kunnen er bijvoorbeeld met fillers behandeld worden?

  • De lippen vergroten en voller maken
  • De bovenlip-lijntjes ofwel ‘lipstick- of rokerslijntjes’
  • De marionetlijntjes en de neus-lippen plooi
  • De jukbeenderen
  • De wallen en de donkere traangoten
  • Een niet-chirurgische neuscorrectie

Tijdens de behandeling wordt de filler met een dun naaldje in de huid gebracht. Door de verdoving in de gel zijn de prikjes nauwelijks voelbaar. Soms wordt er vooraf een verdovende crème aangebracht. De duur van de behandeling is afhankelijk van de behandeling. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. Na een behandeling is het volume op de behandelde plek(ken) hersteld en is de huid egaler.

Direct na de behandeling kan de behandelde regio wat rood of gezwollen zijn. Koel deze regio met koude kompressen of met een cold pack. We adviseren om de eerste week na de behandeling, de behandelde regio niet bloot te stellen aan intense warmte (sauna etc).

De meest voorkomende bijwerkingen zijn plaatselijk roodheid, zwelling van de huid en er kan een beurs gevoel ontstaan. Er is een kleine kans op blauwe plekken (hematoom).  De bijverschijnselen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen. Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat en is vaak gemakkelijk te camoufleren. Soms is een kleine touch-up behandeling aangewezen om tot het, voor u, perfecte resultaat te komen.

Het effect van een filler behandeling duurt ongeveer 6 tot 18 maanden, afhankelijk van het product, en wordt vervolgens volledig door het lichaam afgebroken. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden.

Dr. Guido Heijsters bespreekt jouw specifieke situatie, wensen en doelen eerst tijdens een gratis consultatie. Pas daarna stellen wij een persoonlijk behandelplan op. 

De kostprijs is afhankelijk van het type behandeling. Indien er spierverslappers of fillers gebruikt worden is het ook afhankelijk van de benodigde hoeveelheid product.
Het is door de Orde van Geneesheren van België verboden om prijzen voor behandelingen online te publiceren.  

Neem nu contact op met Skin Q om een afspraak te maken voor de gratis consultatie. Klik hier voor een afspraak.