Skin Q

Microneedling

Microneedling

Bij Skin Q voeren wij onze microneedling behandelingen uit met de Dermapen 4™. De Dermapen 4™ is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling, en Dermapen™ is het meest gekende en meest onderzochte merk.


Microneedling is een techniek waarbij fijne naaldjes de lederhuid of dermis net genoeg verwonden om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker wordt. Bovendien zorgen de gecreëerde microkanalen ervoor dat de huid tot 80% meer actieve ingrediënten kan opnemen.

 • Algehele huidverbetering
 • Verschillende soorten littekens
 • Pigmentstoornissen
 • Rimpels en lijntjes
 • Acné en acné-littekens
 • Pigmentvlekken
 • Rosacea / Couperose
 • Verslapte en verouderde huid
 • Vale doffe huid
 • Grove poriën en/of grove huidstructuur
 • Mee-eters, onzuiverheden en/of verstopte poriën

Voor de behandeling start, wordt de huid eerst grondig gereinigd en ontsmet. Het microneedling apparaat ziet eruit als een grote dikke pen met aan de punt een steriele huls met daarin kleine naaldjes. Met deze punt worden er gelijkmatige banen over de huid getrokken zodat ieder plekje huid wordt voorzien van microperforaties. Deze microperforaties zijn niet zichtbaar voor het blote oog.
Uiteraard is de behandeling wat gevoelig, maar over het algemeen is de behandeling zeer goed uit te houden. Indien gewenst kan de huid vooraf verdoofd worden met een zalf. 

Na de microneedling behandeling wordt er een afhankelijk van de huidconditie gewerkt met een peeling, masker & LED licht. 

Wij werken uitsluitend met met de producten van Dermapen.

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de ingestelde diepte van de naaldjes zal de huid er roze/rood uitzien direct na de behandeling. De huid kan prikkelend en warm aanvoelen.  Een 3 tot 5-tal dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid licht gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie op de Dermapen™ behandeling. 

Indien gewenst kan er na de behandeling met de Dermapen 4™, camouflage worden aangebracht met een verzorgend en niet-afsluitende werking voor de huid. 

Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of 50, omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht. 

Het natuurlijke herstelproces: de aanmaak van elastine en collageen dat op gang wordt gebracht, is een stapsgewijs proces van nieuwvorming en maturatie. Het kan dus even duren voor het gewenste resultaat bereikt is. 

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig (elke 4-6 weken), afhankelijk van de indicatie. Iedere behandeling met de Dermapen 4™ zal een boost zijn voor de huid. Hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. 

De Dermapen 4™ kan ook ingezet worden in combinatie met uw eigen bloed fibrine (PRF). Platelet Rich Fibrin, oftewel plaatjes rijk fibrine (PRF), is geheel lichaamseigen en bij uitstek geschikt voor mensen die uitsluitend behandeld willen worden met lichaamseigen of natuurlijk materiaal. Omdat het lichaamseigen is, zijn allergische reacties zo goed als uitgesloten en is het voor vrijwel iedereen een veilige behandeling.

PRF wordt gewonnen uit uw eigen bloed, er worden 2-4 buisjes bloed afgenomen (afhankelijk van het te behandelen gebied), wat daarna gecentrifugeerd wordt. Hierdoor zakken de rode bloedlichaampjes naar de bodem en blijven de witte bloedcellen die PRF bevatten over, het “rijke” fibrine.

In dit fibrine zitten groeifactoren die helpen beschadigd weefsel te herstellen en de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en de vitaliteit van de huid. Met de kracht van uw eigen fibrine wordt de huid opgefrist en worden de fijne lijntjes en de rimpeltjes behandeld. Hierdoor wordt de huid gladder, steviger en beter gehydrateerd waardoor deze weer jonger en frisser oogt.

Microneedling met de Dermapen 4™ incl. peeling, LED therapie en uitsluitend gebruik producten van Dermapen. 

 • Gelaatsbehandeling Dermapen 4™: 175 euro
 • Serie van 4 behandelingen: 599 euro

PRF,  de maximale boost voor uw huid met natuurlijke groeifactoren:

 • Behandeling icm PRF: 349 euro per sessie 
 • Serie van 4 behandelingen icm PRF: 1150 euro

Combi behandeling HydraFacial™ + microneedling. Twee ultieme technieken gecombineerd in één behandeling voor maximaal resultaat:

 • Dermapen als supplement bij een HydraFacial™ behandeling: +109 euro 

Behandeling microneedling:

Video afspelen

Boost je huid
met je eigen bloed!

De Dermapen 4™ kan bij Skin Q in Rekem (Lanaken) ook ingezet worden in combinatie met uw eigen bloed: we centrifugeren het bloed zodanig dat de beste componenten overblijven:

bloedplaatjes met hun groeifactoren,

witte bloedcellen met hun afweer:

Platelet Rich Fibrin (PRF) !