Skin Q

Hoofdhuid behandelingen

De hoofdhuid behandeling: heb jij last van dunner wordend en beschadigd haar? Beginner er kale plekken te ontstaan?

Wij hebben twee behandelmethodes om jouw hoofdhuid terug gezond te maken. HydraFacial™ Keravive en U225 mesotherapie met PRF.

Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezonder en voller ogend haar!

HydraFacial™ - Keravive

Gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid: HydraFacial Keravive is een unieke en ontspannende behandeling die ontworpen is om de hoofdhuid te reinigen, te voeden en te hydrateren voor dikker en gezonder haar. HydraFacial Keravive herstelt de gezondheid van de hoofdhuid met een exclusieve mix van peptiden en groeifactoren van de nieuwste generatie.

De HydraFacial technologie reinigt, exfolieert en stimuleert de hoofdhuid terwijl het Keravive Complex diep hydrateert en voedt met een exclusieve cocktail van peptiden, proteïnen en groeifactoren. De behandeling bestaat uit drie sessies van een uur met een maand interval.

De slechte gezondheid van de hoofdhuid kan worden gekenmerkt door :

 • Droge huid
 • Verstopte haarfollikels
 • Dode huidcellen.
 • Slechte doorbloeding

Dit kan een belangrijke oorzaak zijn van beschadigd en dunner wordend haar en kan de groei van gezond haar afremmen.

Een behandeling in 3 stappen

De HydraFacial technologie reinigt, exfolieert en stimuleert de hoofdhuid terwijl het Keravive Complex diep hydrateert en voedt met een exclusieve cocktail van peptiden, proteïnen en groeifactoren. De behandeling bestaat uit drie sessies van een uur met een maand interval.

Net als de HydraFacial gezichtsbehandeling wordt het Keravive protocol in drie stappen uitgevoerd.

 1. Reinigen + Exfoliëren

De HydraFacial Vortex (“aspiratie”) technologie en een ontspannende en pijnloze hydratatie verwijderen vuil, talg, dode huid en reinigen de haarfollikels, terwijl ook de bloedsomloop gestimuleerd wordt.

 1. Hydrateren + Voeden

Geoptimaliseerde toepassing van een exclusieve mix van 5 biomimetische groeifactoren en 2 huidproteïnen.

 • Epidermale groeifactor (EGF).
 • Vasculaire endotheliale groeifactor (VEGF).
 • Fibroblasten groeifactor (bFGF).
 • THYMOSIN BETA-4 (thymosine beta – 4).
 1. Opvolging + Optimalisatie

Dagelijks gebruik van HydraFacial Keravive Peptide Complex Spray verbetert de behandeling die in de kliniek wordt uitgevoerd en zorgt voor dagelijkse stimulatie en voeding van zowel de hoofdhuid als de haarfollikels.

De techniek

De HydraFacial Keravive behandeling is ontspannend en volledig pijnloos. Een licht verwarmend gevoel of een lichte jeuk van de hoofdhuid kunnen dezelfde dag nog gevoeld worden.

HydraFacial Keravive optimaliseert het natuurlijke vermogen van de hoofdhuid om keratine te produceren, stimuleert de bloedvaten en verbetert de microcirculatie.

Het resultaat? Gezonder, dikker en volumineuzer haar! Een maand na de eerste sessie is verbetering zichtbaar en het haar verbetert tijdens de behandeling om twee maanden na de derde sessie optimaal te worden.

HydraFacial Keravive is ook een ideale voorbereiding op een PRP-behandeling en kan worden opgenomen in een globaal plan voor haarstimulatie en haargroei.

Deze unieke 3-stappenbehandeling voor de hoofdhuid bestaande uit een klinische behandeling en een spray voor thuis voor 30 dagen.

Het beste resultaat zien we in een kuur van 3 behandelingen, telkens met een maand interval, of alternerend met de PRF behandelingen.

HydraFacial™ Keravive,  bestaande uit een klinische behandeling en een spray voor 30 dagen thuis gebruik:

 • Keravive: €450,- per sessie
 • Aanbevolen kuur van 3 sessies €1250,-
Skin-Q-hoofdhuid-keravive-haargroei-kaalheid-huidverbetering-kliniek
PRF PRP Skin Q Rekem Huidverbetering Vampire Facelift

PRF - Platelet Rich Fibrin

Platelet Rich Fibrin, oftewel (bloed)Plaatjes Rijk Fibrine (PRF), is geheel lichaamseigen en bij uitstek geschikt voor mensen die uitsluitend behandeld willen worden met lichaamseigen of natuurlijk materiaal. Omdat het lichaamseigen is, zijn allergische reacties zo goed als uitgesloten en is het voor vrijwel iedereen een veilige behandeling.

In dit fibrine zitten groeifactoren die helpen beschadigd weefsel te herstellen en de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Deze behandeling met de beste componenten uit je eigen bloed is een perfect voorbeeld van regeneratieve therapie.

De nieuwste toepassing van i-PRF (de injecteerbare versie van PRF) is in de huid- en haartherapie. i-PRF kan zorgen voor regeneratie van haarwortels en doorbloeding van de hoofdhuid.

In het gezicht zorgt het voor revitalisatie van de collageen aanmaak en verbetering van de microstructuur van de onderhuid en bindweefsels van uw gezicht. Met een nog krachtigere werking dan de reeds bekende PRP therapie. Waarbij ook wel gesproken wordt over de ‘vampire facelift’.


Op veel plaatsen wordt er gesproken over PRP: Platelet Rich Plasma. Dit is de oudere manier om groeifactoren te winnen, injecteerbare PRF is de meest recente variant met enkele belangrijke voordelen.

Door de lagere centrifugeringsnelheid blijven er bij PRF veel meer cellen in het plasma achter, alsook het eiwit fibrinogeen. Dit PRF plasma bevat dus veel meer bloedplaatjes, witte bloedcellen en stamcellen, die een grotere hoeveelheid groeifactoren, essentieel in weefselherstel, kunnen vrijstellen. Daar de cellen in het PRF vervat zitten in een veel denser fibrine netwerk, worden de groeifactoren slechts geleidelijk vrijgesteld, waardoor ze gedurende een langere tijd kunnen inwerken.

Ook worden er bij bereiding van PRF geen additieven gebruikt (zoals middelen om de stolling tegen te gaan), wat bij PRP wel het geval is. Dus PRF is 100% natuurlijk!

 

 • Algehele huidverbetering
 • Stimulatie van de haargroei
 • Verschillende soorten littekens
 • Pigmentstoornissen
 • Rimpels en lijntjes
 • Acné en acné-littekens
 • Pigmentvlekken
 • Rosacea / Couperose
 • Verslapte en verouderde huid
 • Vale doffe huid
 • Grove poriën en/of grove huidstructuur
 • Mee-eters, onzuiverheden en/of verstopte poriën

PRF wordt gewonnen uit uw eigen bloed, er worden 2-4 buisjes bloed afgenomen (afhankelijk van het te behandelen gebied), wat daarna gecentrifugeerd wordt op lage snelheid. Hierdoor zakken de rode bloedlichaampjes naar de bodem en blijven de bloedplaatjes en de witte bloedcellen die PRF bevatten over, het “rijke” fibrine.

Deze worden geïnjecteerd in de huid, oppervlakkig met mesotherapie (met de U225® injector) of met injecties (vergelijkbaar met een ‘vampire facelift’).

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de ingestelde diepte van de naaldjes zal de huid er roze/rood uitzien direct na de behandeling. De huid kan prikkelend en warm aanvoelen.  Een 3 tot 5-tal dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid licht gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie op de behandeling. 

Indien gewenst kan er na de behandeling, camouflage worden aangebracht met een verzorgend en niet-afsluitende werking voor de huid. De downtime is zeer beperkt.

Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of 50, omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht. 

Het natuurlijke herstelproces: de aanmaak van elastine en collageen dat op gang wordt gebracht, is een stapsgewijs proces van nieuwvorming en maturatie. Het kan dus even duren voor het gewenste resultaat bereikt is. 

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 4 behandelingen in kuurverband nodig (elke 4-6 weken), afhankelijk van de indicatie. Iedere behandeling gaat een boost zijn voor de huid en/of haren. Hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. 

Met deze intradermale injector kunnen we PRF en skinboosters toedienen op een veilige, makkelijke, snelle, pijnloze en gecontroleerde manier. Deze methode heeft het collageenactiverende effect van microneedling; de “downtime’ is vrijwel nihil.

De behandelingen worden als (vrijwel) pijnloos ervaren – er zijn zelfs gevallen bekend van klanten die erbij in slaap vielen. 

U225-injector Skin Q Rekem Lanaken PRP PRF

De Dermapen 4™ kan ook ingezet worden in combinatie met plaatjes rijk fibrine (PRF).

Het microneedlen zorgt voor een precutane collageen inductie (aanmaak van nieuw collageen). In combinatie met de extra groeifactoren uit de i-PRF gaat dit de aanmaak van collageen en elastine nog eens extra stimuleren. Hierdoor wordt de huid gladder, steviger en beter gehydrateerd waardoor deze weer jonger en frisser oogt.

PRF microneedling Skin Q Rekem Lanaken PRP i-PRF

Mesotherapie van de huid van het gelaat: 

 • Behandeling icm i-PRF: 349 euro per sessie 
 • Serie van 4 behandelingen icm i-PRF: 1250 euro (incl. booster voor thuis twv 200 euro)

Mesotherapie van de hoofdhuid: 

 • Behandeling icm i-PRF: 349 euro per sessie 
 • Serie van 4 behandelingen icm i-PRF: 1250 euro (incl. kit haarproducten twv 200 euro)

Mesotherapie van de huid van het gelaat en van de hoofdhuid: 

 • Behandeling icm i-PRF: 500 euro per sessie 

Microneedling gelaat met de Dermapen 4™ in combinatie met i-PRF,  de maximale boost voor uw huid met natuurlijke groeifactoren:

 • Behandeling icm PRF: 349 euro per sessie 
 • Serie van 4 behandelingen icm PRF: 1250 euro (incl. booster voor thuis twv 200 euro)

PRF: de 100% natuurlijke booster
van je huid en haar!

PRF PRP Skin Q Rekem Huidverbetering Vampire Facelift Centrifuge